Det sker der i foråret 2023

SMART-træning er et genialt koncept som DGI er medudvikler på og som har til formål at træne “hovedet”.
Træningen skaber et bedre og stærkere neuralt netværk og holder derfor også hjernen “frisk” i længere tid.
SMART-træning er en metode til at stimulere vitalitet, fleksibilitet og hjernens centrale processer, herunder sansning og relation til omverdenen. 
 
Hjernen udgør ca. 2% af kroppens vægt, men bruger 20% af vores energi. 
Hjernen er konstant på arbejde og SMART træning har til hensigt at både styrke, forbedre og høste kapaciteten af dette fantastiske organ. 
 
Træningen er en kombination af motoriske, logiske og sensoriske opgaver – og det er netop denne kombination der gør at der skabes nye “baner” i hjernen og ikke kun vedligeholder de eksisterende.
 
SMART-træning er et mildt fysisk træningspas, men med tilhørende logiske og sensoriske forhold, der giver hjernen fuld udfordring og udvikling. 
 
SMART udvider hjernens kapacitet, gør den hurtigere og mere fleksibel. 
 
Dette skaber videre grundlag for bedre præstationer, øget overblik og generelt bedre trivsel. 
 
SMART-træning hjælper med at skabe og opbygge en stærkere motivation og indlæringsevne, koncentration, hukommelse, overblik over komplekse opgaver, samt strukturere disse, bedre balance og koordination, styrker effektivitet og stabilitet i rutineopgaver, samt forbedrer din timing af bevægelser.
 
SMART-træning er kort sagt at sende hjernen i fitness-centeret! – Blot meget sjovere!
Selvom det hele lyder meget kompliceret, så er hele formålet med træningen faktisk at man skal fejle. For når vi fejler, så er vi derude hvor hjernen prøver nye ting.
SMART-træning er derfor en rigtig god mulighed for at modarbejde præstationspres, for hele formålet er at vi skal lave fejl for at være gode udøvere.
 
 
Du investerer 1 time i at holde din hjerne frisk og styrke din hukommelse. Din evner til at tage beslutninger og holde fokus bliver også bedre!
Man kan ikke begynde for tidligt til SMART-træning!
 
Så tag din ven, kone, mand, børn, nabo, kollega eller en helt 7. under armen og tilmeld dig til en ugentligt omgang hjernefitness!
 
Er fra alderen 10-99
 
Alle aldre, skavanker og træningstilstand er mere end velkomne. Alle øvelser kan tilpasses til netop dig!
 
Meld dig til før din nabo!

Læs mere om SMART hos DGI her